2014. május 26., hétfő

Gábor Móric : Asztali csendélet sárga virággal - Jelenlegi ára: 125 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam, pénz visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat.
60 cm x 36 cm
Olaj, Farost
Gábor Móric (Kisújszállás, 1889 - Budapest, 1986) alkotása.
Jobbra fent "Gábor Móricz 1964. V. " jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Restaurált
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp. -i Iparrajziskolában Kölber Dezső és Vesztróczy Manó tanítványa volt. A Mintarajziskolában Székely Bertalan, Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly és Balló Ede voltak a tanítómesterei. Különösen a nagy tudású, és gerinces egyéniségű Székely hatott rá. 1907-1908-ban a Párizsi École des Beaux Arts-ban képezte magát, Cormon professzornál, aki Van Gogh és H. Toulouse-Lautrec mestere is volt. Ösztöndíjjal Olaszországban is tanult. Tanulmányutakat tett több európai országban és az USA-ban. 1906-tól szerepelt tárlatokon. Hazai kiállításain kivül bemutatkozott számos európai városban. Klasszikus iskolázottságú történelmi- és arcképfestő volt. Elmélyült megfigyelésről tanúskodnak színgazdag csendéletei és miniatűrjei. 1981-ben SZOT-díjat kapott. Több alkotása a MNG tulajdonában van. Érmeket és plaketteket is készített. (Műv. -1985/5, 1986/7, Éber, H. L.: Műv. -1984/5)
Magyar festők és grafikusok adattára
Művészeti tanulmányait az Iparrajziskolában kezdte, ahol Kölber Dezső és Vesztróczy Manó voltak a mesterei. A Mintarajziskolában Székely Bertalan, Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly és Balló Ede növendéke volt. 1908-tól a párizsi École des Beaux Arts-ban képezte magát. Nagyobb tanulmányutakat tett Francia-, és Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban, továbbá az Egyesült Államokban. Hazai kiállításain túl bemutatkozott Amsterdamban, Rotterdamban, Hágában, Londonban, Berlinben, és Rómában. Londoni tartózkodása során rajzolta a fizikus Einstent, Mac-Donald angol miniszterelnököt és több ismert személyiséget. Itthon is számos művész portréját készített el: Blaha Lujza, Fedák Sári, Svéd Sándor, Góth Sándor, Hegedüs Gyula, Bölönyi György, Krúdy Gyula, Pethes Sándor stb. Klasszikus iskolázottságú történelmi és portréfestő, több ismert irodalmi és közületi személyiség arcmásait is elkészítette. (Kossuth Ferenc, Thaly Kálmán stb. ) Elmélyült megfigyelésről tanúskodnak színgazdag csöndéletei és miniatűrjei. A Cennini Társaság tagja. 1976-ban a hódmezővásárhelyi Medgyessy Teremben, majd az Óbudai Galériában jelentkezett gyűjteményes anyaggal. Tisztes kora ellenére rendszeres résztvevője volt a Vásárhelyi Őszi tárlatoknak. 1981-ben SZOT-díjat kapott. - Irod.: Heitler László: Képek és emlékek. Gábor Móric festőművészről. Művészet, 1985. 5.; Kiss Mária: Látogatás Gábor Móric műtermében. Művészet, 1986. 7.; ÖLK
Művészeti lexikon I-IV.
Festő. A Képzőművészeti Főiskolán Székely Bertalan, Balló Ede és Szinyei Merse Pál voltak mesterei. 1907-08-ban Párizsban az École des Beaux-Arts-on tanult. 1906 óta kiállító művész. Tájképeket, csendéleteket, figurális kompozíciókat és főleg sok arcképet festett. 1932-ben Amsterdamban állított ki. Cypra c. aktfestménye, valamint a Melankólia és a Szobabelső c. képe a Nemz. Gal. tulajdona. Részt vett az 1952-i arcképkiállításon, mindegyik nemzeti kiállításon és az 1957-i tavaszi tárlaton. 1962-ben önálló kiállítása volt a Csók Galériában.
Művészeti lexikon I-II.
A bpesti képzőműv. főiskolán és Párizsban az École des Beaux-Arts-ban tanult, azután Budapesten telepedett le. A Műcsarnokban 1905 óta főleg arc- és tájképeket állított ki. Cipra c. képe az állam, Melancholia és Matuska Alajos arcképe c. festménye a főváros tulajdona.
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
Művészeti tanulmányait Budapesten és Párizsban végezte, mesterei Székely Bertalan, Szinyei Merse Pál és Balló Ede voltak. Tanulmányúton járt több nyugat-európai országban, megfordult Amerikában. Hazai kiállításain túl bemutatkozott Hollandiában, Angliában, Olaszországban és az NSZK-ban. Legutóbb Hódmezővásárhelyen (1976), az Óbudai Galériában (1977), a Derkovits Teremben (1978) és a Csepeli Galériában (1979) állított ki. - Klasszikus iskolázottságú történelmi és portréfestő, több ismert politikai és irodalmi személyiség arcmásának elkészítője. Elmélyült természetmegfigyelésről, a valóság tartalmas művészi leírásának készségéről tanúskodnak színgazdag csendéletei és miniatűrjei.
( gyümölcs virág váza pohárfruit flower vase glass )


Jelenlegi ára: 125 000 Ft

Az aukció vége: 2014-05-29 19:30
. Gábor Móric : Asztali csendélet sárga virággal - Jelenlegi ára: 125 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése