2014. június 20., péntek

Robert Jordan: Daumier - Jelenlegi ára: 384 Ft

Robert Jordan: Daumier
Alcím: Életrajzi regény
Sorozatcím: Századok-emberek
Raktári szám: 010382
ISBN: 963 07 0692 X
Kiadás éve: 1976
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Méret: 130 * 190 mm, 519 oldal
Állapot: Vászonkötés jó, védőborító
E kötet főhőse a világnak alighanem legnevesebb karikaturistája, s e műfajnak napjainkig utolérhetetlen mestere. A regényt olvasva azonban nemcsak Daumier életével ismerkedhetünk meg, hanem a 19. századi Párizs társadalmi, művészeti és politikai légkörével is. - A nyomorúságos gyermekkor, az útkereső inasévek, a másolások és modellezések szinte meddő esztendei után, amikor a művész végre rátalál sajátos látásmódjára, önálló kifejezőeszközeire, egy gúnyrajza miatt börtönbe kerül... Itt, a börtönben, a kor társadalmának éles szemű megfigyelőjévé érik. A polgári világgal szembeni elenállását csak fokozza, hogy szerelmét rendőrgolyó teríti le. Daumier művészete az elnyomottak harcának elkötelezett ábrázolásával éri el tetőpontját, ezért a hivatalos, rendőrkordonnal védett "társadalom" kitaszítja magából. Hiába jön el élete alkonyán az ő "ideje" is, látása elhomályosul, és a megalkuvás nélkül küzdő öregember visszadobja a kompromittálónak érzett becsületrend keresztjét is. - A könyv egy zaklatott, váratlan fordulatokban bővelkedő művészpálya hiteles krónikája, egyben eleven, lebilincselően érdekes olvasmány is.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán, Sopronban és Budapesten az I., IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 540 Hírlapboltjában, benzinkútján - előreutalással: 700 Ft, utánvéttel: 850 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába utánvétel: 10 kg-ként 3 euró, előreutalással szlovák OTP számlára: 10 kg-ként 2 euró 20 cent



Jelenlegi ára: 384 Ft

Az aukció vége: 2014-07-11 03:04
. Robert Jordan: Daumier - Jelenlegi ára: 384 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése